Si pastron bota?

Si pastron bota?

Si pastron bota?

Keni menduar ndonjihere si pastron bota? Në një sondazh online përfaqësues të kryer për Kärcher nga Research Noë, njerëzit në Brazil, Kinë, Gjermani, Francë, Britani të Madhe, Japoni, Poloni dhe SHBA u pyetën për zakonet e tyre të pastrimit. Studimi dha disa rezultate interesante dhe surprizuese në lidhje me zakonet dhe rëndësinë e pastrimit në vende të ndryshme të botës. Si pastron bota?

11 fakte interesant rreth pastrimit nga e gjithë bota:

1) Pastërtia është e rëndësishme për të gjithë
Mesatarisht 94 % e të anketuarve në të gjitha vendet thanë se një shtëpi e pastër është e rëndësishme ose shumë e rëndësishme për ta. Në krye të kësaj liste, si më të fiksuarit pas pastërtisë janë janë brazilianët: 99 % e tyre mendojnë se pastrimi është jetik.

2) Rusët shpenzojnë më shumë kohë për të pastruar
Koha mesatare e shpenzuar për pastrim çdo javë në vendet e anketuara është dy orë e dhjetë minuta. Shumë afër kësaj mesatareje janë Gjermania (2.17 orë), Kina (2.19 orë) dhe Britania e Madhe (2.15 orë). Por janë rusët ata që kalojnë më shumë kohë duke pastruar brenda katër mureve të shtëpisë së tyre çdo javë: 3.05 orë mesatarisht.

3) Brazilianët përdorin më shumë kimikate për pastrim
Në të gjithë botën, 1 në 5 persona përdorin detergjentë kimik pastrimi. Brazilianët janë pak mbi këtë mesatare, duke i vendosur ata në epërsi në përdorimin e kimikateve. Të pyetur nëse ata shikojnë përbërjen dhe përbërësit kur zgjedhin një produkt, 29 % e brazilianëve thanë se preferojnë detergjentë të fortë kimikë siç është klori. Vetëm 19 % e brailianëve blejnë vetëm produkte miqësore me mjedisin.

4) Kina e ka pastrimin e kuzhinës punë të përditshme
36 % e të anketuarve kinezë mendojnë se kuzhina është pjesa më e vështirë e shtëpisë për tu pastruar. Në grupmoshën 55 – 65 vjeç, pothuajse 1në 2 persona ose thënë ndryshe 45 % e kinezëvë janë të bindur se tëk kuzhina qëndron vështirësia më e madhe në pastrimin e shtëpisë.

5) Francezët pëlqejnë të pastrojnë duke dëgjuar muzikë
Në Francë, njerëzit preferojnë të pastrojnë shtëpinë e tyre duke dëgjuar muzikë në sfond: 90 % e të anketuarve kështu e pastrojnë shtëpinë, duke dëgjuar muzikë. 41 % e të rinjve 18-24 vjeç thanë se ata gjithmonë dëgjojnë muzikë kur pastrojnë dhe se ata këndojnë me zë të lartë ose kërcejnë së bashku me të. Vetëm 10% e të anketuarve francezë mendojnë se muzika, sado e mirë, nuk ndihmon shumë me pastrimin.

6) Edhe në Gjermani, muzika e bën pastrimin më argëtues
Të anketuarve gjermanë gjithashtu u pëlqen të pastrojnë me muzikë: 70 % thanë se dëgjonin muzikë ndërsa pastronin. Sidoqoftë 24 % nuk duan të shpërqendrohen dhe preferojnë të merren plotësisht në pastrimin e tyre.

7) Në SHBA gjatë pastrimit të shtëpisë, flasin me veten
Në SHBA, të anketuarve gjithashtu u pëlqen ta bëjnë pastrimin një detyrë më të këndshme duke bërë diçka tjetër në të njëjtën kohë. Ata gjithashtu pëlqejnë të dëgjojnë muzikë (58 %) dhe 27 % e të anketuarve pranojnë se këndojnë ndërsa pastrojnë. Ajo që është interesante është se pak më shumë ¼ e amerikanëve thonë se flasin me vete ndërsa pastrojnë.

8) Japonezët i duan pajisjet elektrike për pastrim

Në Japoninë e dashuruar nga teknologjia, 33 % e të anketuarve tashmë po mendojnë të blejnë një pajisje të re pastrimi. Nuk është ndonjë çudi! Pajisjet elektrike vlerësohen shumë në Japoni dhe 82 % e të anketuarve përdorin mjete praktike për pastrim. Kjo është vetëm një përqind më pak se pastruesit kryesorë të Gjermanisë, duke e vendosur vendin shumë më lart se mesatarja ndërkombëtare (74 %).

9) Polonia pëlqen të përdor mjete pastrimi me avull
Nëse do të duhej të zgjidhnin vetëm një pajisje, 47 % e të anketuarve do të zgjidhnin pastruesin me avull të gjithanshëm. Të anketuarat femra në veçanti vlerësojnë shumë pajisje të tilla (56 %).


10) Në Rusi, miqtë për vizitë në shtëpi, janë një arsye e mirë për të mos e marr pastrimin me dembelizëm

Të anketuarit në Rusi kalojnë shumicën e kohës duke pastruar kur prindërit e tyre pritet ti vizitojnë në shtëpi (34%). 18 % thonë se do të kalonin më shumë kohë duke pastruar nëse do të dinin se prisnin miq. 18-24 vjeçarët vlerësojnë një përshtypje të parë të mirë për një ambient banimi të pastër. Por vetëm 10% e kësaj grupmoshe do të kalonin më shumë kohë në pastrim nëse do të ftonin dhe prisnin miq për vizitë në shtëpi.

11) Në Britaninë e Madhe, makina është mbret
1/3 e burrave në Britaninë e Madhe janë më të përkushtuar ndaj makinës së tyre se çdo gjë tjetër: 31% e të anketuarve thanë se lajnë pjesën e jashtme të makinës së tyre një herë në javë. Dhe 8% e britanikëve thonë se lajnë makinën e tyre çdo ditë. Për të siguruar që ata mund të shohin siç duhet, 12 % janë të lumtur të lajnë xhamat dhe dritaret emakinës së tyre çdo ditë.

Follow us on facebook

Happy clients

Xhulieta Kertusha
Xhulieta Kertusha
2022-04-12T09:18:59+0000
Sherbim i shkelqyer dhe shume profesional. Faleminderit “Ndihma Plus”!
Viktor Azzurro
Viktor Azzurro
2022-02-14T16:21:13+0000
Usufruisco del servizio di pulizie fornito da questa Agenzia e devo dire che sono molto professionali, precisi ed... attenti alle esigenze dei clienti. Il lavoro viene svolto velocemente, è ben coordinato. La persona di riferimento è sempre in contatto con il cliente.As one of Ndihma+ clients I can say that their cleaning service is very professional, fast and well-coordinated. The staff are polite, always in contact with the client and ready to help. Definitely would recommend them to others.read more
Dori Guxo
Dori Guxo
2021-07-02T12:12:11+0000
Ndihma plus - sherbimi me i mire ❤️
Enida Veshi
Enida Veshi
2020-06-23T07:28:05+0000
The best company, bravo 👏👏👏
Alexander ZS
Alexander ZS
2020-05-21T07:59:22+0000
I had an exceptionally wonderful experience with this company, particularly the boss, Katie, whom I was in... communication with. She speaks English fluently, responds quickly, and most importantly is efficient and responsible with incredible customer service skills. The cleaning itself is top notch and Katie will make sure it is done to your standards. I highly recommend all Albanians and internationals to contact this company for your cleaning needs. I look forward to using their services again in the future.read more
Albana Ndermjetsuese Per Kujdestare
Albana Ndermjetsuese Per Kujdestare
2020-02-18T13:11:21+0000
I meriton te ***** yjet zgjidhje e mire e shpejte e sakte jua sygjeroj dhe ju familje te interesuar ne cdo fushe qe... Agjencia Operonread more
Erblina Shahini
Erblina Shahini
2019-06-22T10:59:09+0000
Jam shume e kenaqur nga sherbimi profesional qe kam marre nga Ndihma. Sherbim i perkushtuar, me korrektesi dhe me staf... serioz. Shume faleminderit Valbona dhe Keti.read more
Mirela Spahiu
Mirela Spahiu
2019-01-31T12:39:31+0000
Ju falenderoj pa mase.Shpejtesi dhe impenjim ne maksimum perkundrejt kerkesave.Fale jush familja ime gjeti nje ndihme... ne kohe rekord.Ju uroj pune te mbare vajzaread more
Julia Done
Julia Done
2018-12-03T09:39:19+0000
Shume e kenaqur me stafin tuaj, kam gjetur seriozitet , pergjegjshmeri dhe jeni nje zgjidhje shume e mire per cdo... person qe kerkon ndihme�read more
Kozi Aliaj
Kozi Aliaj
2018-07-24T12:42:41+0000
Te shkelqyer, te pergjegjshem dhe shume profesional.
Olta Oli OS
Olta Oli OS
2018-06-13T11:20:32+0000
Sherbim shum i mir gjithashtu dhe nje staf shum i perkushtuar..
Valbona Gjonaj
Valbona Gjonaj
2018-06-13T11:13:14+0000
Sherbim i shkelqyer, staf i perkushtuar! Eshte agjensia e duhur per sherbime pastrimi dhe kujdesi ndaj femijeve dhe... moshes se trete...:)read more
Meri Gurabardhi
Meri Gurabardhi
2018-06-11T12:59:57+0000
Sherbim i shkelqyer me nje staf te pergjegjshem dhe profesional. Jam asistuar disa here nga kjo agjensi dhe gjithmone... sherbimi ka qene maksimal. Komplimenta te vecante per Ketin. Flm Ndihma Plus!read more
Franklin Luarasi
Franklin Luarasi
2018-06-02T12:46:47+0000
Drita Malo
Drita Malo
2018-02-04T21:52:43+0000
Enida Ismaili
Enida Ismaili
2018-02-03T09:14:31+0000
Meri Bala
Meri Bala
2018-02-03T08:59:17+0000
Nilda Nika
Nilda Nika
2017-10-26T06:12:56+0000
Sherbim i mire, staf korrekt dhe cmim i arsyeshem.
Klaudia Biba
Klaudia Biba
2017-10-25T10:13:31+0000
Shume e kenaqur per pastrimin e zyres nga stafi juaj
Oltion Mihali
Oltion Mihali
2017-10-25T10:12:05+0000
Stevi Stevja
Stevi Stevja
2017-10-25T09:55:13+0000
Sherbim shume i mire dhe staf korrekt. Nje agjenci qe e rekomandoj te te gjitha miket e mia dhe jo vetem
Dritan Ziu
Dritan Ziu
2017-08-28T14:28:54+0000
Nicko Nicko
Nicko Nicko
2017-08-22T15:14:29+0000
Mark Gjoka
Mark Gjoka
2017-08-22T15:14:00+0000
Raziola Amzaj
Raziola Amzaj
2017-06-17T10:08:58+0000
Besa Serjani Islamaj
Besa Serjani Islamaj
2017-06-12T21:44:51+0000
Gena Brecani
Gena Brecani
2017-06-12T19:36:54+0000
Sherbim i shkelqyer per te gjithe ata qe kane nevoje te marrin benefite te mrekullueshme. Korrektese,siguri dhe mbi te... gjitha cilesi.. Jam shume e kenaqur nga puna juaj,faleminderit Ndihma Plus! Jua sugjeroj te gjitheve..read more
Ariola Papajorgji
Ariola Papajorgji
2017-05-26T16:01:27+0000
Migena Xhafaj Nikolli
Migena Xhafaj Nikolli
2017-04-20T12:00:35+0000
Sherbim i shkelqyer dhe staf shume i mire.Une jam shume e sigurt qe shtepine time ia kam lene ne dore NDIHMES... PLUS.Gjithcka eshte korrekte dhe e paster.read more
Trej Trey
Trej Trey
2017-04-20T11:39:21+0000
Johan Marina
Johan Marina
2017-04-20T11:38:35+0000
Ariola Muco
Ariola Muco
2017-01-31T16:48:37+0000
Anxhi Muco
Anxhi Muco
2017-01-31T13:57:34+0000
Ju falenderoj per korrektesine dhe perkujdesjen, mbetem klientja juaj e kenaqur ��
Lamepetro Anisa
Lamepetro Anisa
2017-01-25T15:42:41+0000
Lori Haxhiu
Lori Haxhiu
2016-11-22T17:45:25+0000
Saimir Koci
Saimir Koci
2016-09-13T10:30:21+0000
Erjona Bushati
Erjona Bushati
2016-09-13T09:49:35+0000
Stela Ndoka
Stela Ndoka
2016-07-07T13:19:37+0000
Kledis Qevani
Kledis Qevani
2016-07-06T19:46:20+0000
Bowling Vlore
Bowling Vlore
2016-06-30T20:35:47+0000
Devi Vlore
Devi Vlore
2016-06-30T20:27:55+0000
Nina Kerxhalli
Nina Kerxhalli
2016-06-30T20:25:58+0000
Austela Fejzaj
Austela Fejzaj
2016-06-29T20:52:16+0000
Dishnica Eda
Dishnica Eda
2016-06-29T12:08:32+0000
Erida Lice
Erida Lice
2016-02-24T10:13:11+0000
Lorena Telhaj
Lorena Telhaj
2016-02-20T07:31:09+0000
Tedi Murati
Tedi Murati
2016-01-31T18:58:00+0000
Renols Amelia Toci
Renols Amelia Toci
2016-01-26T21:55:43+0000
Keti Lame
Keti Lame
2015-11-11T19:33:20+0000
Joni Vlore
Joni Vlore
2015-11-11T02:04:35+0000
Next Reviews
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this