3 këshilla të gabura rreth fëmijëve, që prindërit duhet t’i shmangin

3 këshilla të gabura rreth fëmijëve, që prindërit duhet t’i shmangin

Këshillat janë falas dhe prandaj jepen lehtësisht dhe me shumicë! Nëse je një prind i ri, këtë fenomen e kupton më së miri! Ndonjëherë, ndodh që përveç miqve, familjarëve dhe të afërmve edhe vetë pediatrët priren të ngarkojnë me këshilla prindërit e rinjë, pasi mendojnë se në këtë mënyrë ju vijnë më shumë në ndihmë për të kontrolluar më mirë stresin dhe përgjejësinë e bebit në familje.

Ajo çkaprindërit e rinjëduhettëdinëtëpranojnë me siguri, veçkëshillavetëshumta me ose pa vend, qërrjedhinngatëgjithadrejtimetosenjerëzit me tëcilëtkanëkontakt ( sadotëlargët, po tëpanë me bebenëduar, këshillën e kanënëmajtëgjuhës ), se jo tëgjithakëshillatdhesugjerimetjanëtëmiraosetëdrejta, pavarsisht se mundtëjepen me dashamirësidhepatëkeq!

3këshillatmëtëdëmshmeosetëpavërtetaqëprindërit e ridëgjojnëdheduhettëmësojnët’ishmanginjanë :

  1. Temperatura është gjithmonë e rrezikshme / alarmante, bëni gjithçka dhe menjëherë për ta ulur / ngritur

Po, patjetër qëtemperatura e lartë tek fëmijët, veçanërisht tek të sapolindurit është një shenjë që tregon se ka diçka që nuk shkon me organizimin e të miturit, por jo gjithmonë duhet përjetuar dhe trajtuar me panik dhe frikë të madhe nga ana prindërve.

Pra, a duhettëfillonitëpanikoseninëmomentinqëkuptoni se temperatura e trupittëfëmijëstuajështëmbi / nënnormale?

Temperatura e lartëështënjëpërgjigjendajinfeksioneve, mësëshpeshtiviruseve. Ajo qëshumëprindërnuk e kuptojnëështë se temperaturaështëgjithashtunjëmekanizëmmbrojtës -në fund tëfundit, shumëmikrobe / virusenuk umbijetojnëtemperaturavetelarta. Por, ështëbërënjëpraktikë e përhapurtaniqëtëkeninjëduzinëparacetamolëshdheantibiotikëshpërtësynuarstabilizimin e temperaturëstekbebat sa mëshpejttëjetë e mundur. Ky nxitim, nëdisaraste, jo vetëmqëështëipanevojshme, por edherrezikonqëfëmijëttingopni me dozatëlartailaçesh, veçanërishtantibiotikëshnëShqipëri.

Ndërkohësireagimfillestariprindërvekarshinjë temperature tëlartë / tëulët, sifillimështëheqja/ shtimiidisaveshjevetëtjerangatrupifëmijëspërtëstimuluaruljen / rritjen e temperaturës; bëjinikompresa me ujëambienti, bëjininjëbanjëtëplotëetj.Nësetempëraturaështëendekonstante e lartë, jepininjëdozëtëvogël paracetamol nëvarësitëmoshës, prisni 15 – 20 minutapërtëparësireagonorganizmifëmijës. Mos harroni, duhetkohë! Nësefëmijavazhdontëketëtemperaturëtëlartëdhetëpapriturpandonjëarsyetëdukshme (sihundë me erëtëkeqeosekollëtëbutë) dheduketisëmurë, duhettëkërkonindihmën e mjekut.

  1. I ftohti nuk luftohet dhe parandalohet me ushqime të caktuara

Duket se vogëlushjajuajështënjë magnet efikaspërviruset. Ajo ftohetshumëshpejtdheshpesh.  Organizmi sajnëzhvillimështë duke përthithurtëgjithaviruset e reja – mëtëbollshmenësezonin e ftohtëdhe ka shumëtëngjarëtëmarrtëftohtënëhapësiratëmbyllura. Me çdo person tëriqëfëmijatakon, çdomjedistëriku ai prezantohet, imunitetibëhetiprekshëmdhe ka tëngjarëtëmarrënjëftohjetjetër. Kjo ndodhsepsetrupi po mësontëluftojëtëgjithaviruset. Ftohjet dhekollitjet ( shoqëruar me temperature tëlehta) pothuajsegjithmonëshkaktohenngaviruset. E ftohura,nukshërohet me qumësht, banane, çokollata apo çfarëdollojushqimiqëjurekomandojnëtëpërdorni sa herëfëmijamerrtëftohtë! Asnjëushqimnukduhettëshmangetosepërdoret me tepricëpërtëparandaluar / trajtuarkëtësëmundje.

Po kështu, nuk ka ushqimeqëshndërrohennëmukozëosegëlbazë! Trupi prodhonmukusdhegëlbazëpërtëbllokuartëmetatdhepërt’iluftuarato. Prandaj nëtëtilla situata, prindërit duhettëndjekinvetëmudhëzimet e mjekutpediatër.

  1. Kujdes me dietën e bebit dhe mos e lërë pa ngrënë për asnjë arsye

Shpesh, menjëherë pas muajittë 4 – tërtosetë 6 – të , kurfoshnjaduhettënistëprezantouhet me ushqimet, prindërit e rinjë e gjejnëvetenmënjëtjetërankthdhepresiontështuar jo vetëmngameraku personal por edhengagjithëpjesatjetër e njerëzisërrotull. Prandaj rendintëgjejnëavokadotmëtëmira, drithëratmëtekushtueshëm e tëlarmishëm, frutatmëtëpërshtatshmeetjetj. Dhe nisim një mision të pamundur për ta bërë bebin të konsumoj deri në kokrrën e fundit të orizit, me hir ose pahir. Sigurisht që duhet të keni një plan për ushqyerjen e bebit dhe të përpiqeni ta ndiqni sa më me rigorozitet, por kjo s’do të thotë se nëse fëmija refuzon të konsumoj sërish patate të kuqe, të cilën mund të mos e pëlqej si shije, për ju si prindër është një tragjedi e vërtetë. Gjithashtu mos e detyroni, kërcënoni dhe shpërqëndroni të voglin për ta bërë të mbaroj me patjetër gjithë pjatën e supës ( si shqiptar që jemi, besoj e kemi parasysh sa e mbushim pjatën edhe kur vjen fjala tek bebi )! Në vend të kësaj, bisedoni me foshnjën tuaj, bëni kontakt me sy dhe ndërveproni me të gjatë kohës së vaktit. Përgjigjuni ushqyerjes sipas oreksin të fëmijës. Ajo që duhet të bëni është të punoni me fëmijën tuaj bazuar në temperamentin dhe gatishmërinë e tij / saj.

Këshillë e shpejtë: Ndiqni fillimin gradual të drithërave, frutave dhe perimeve sezonale. Ushqeni më pak herë por patjetër kur fëmija juaj është gati. Filloni me një strukturë të lëngshme dhe pasurojeni gradualisht me përbërës shtesë edhe sipas udhëzimeve të mjekut pediatër. Flisni me mjekun nëse me të vërtetë mendoni se ka një problem. Kini parasysh se disa lloje ushqimesh mund të shkaktojnë alergji, ndiqni udhëzimet e mjekut pediatër për të mësuar se si mund të nisni ta ushqeni të voglin tuaj me vezë përshembull, duke pasur parasysh simpomat në rast alergjie

NA NDIQNI NE FACEBOOK

Klientë të kënaqur

Xhulieta Kertusha
Xhulieta Kertusha
2022-04-12T09:18:59+0000
Sherbim i shkelqyer dhe shume profesional. Faleminderit “Ndihma Plus”!
Viktor Azzurro
Viktor Azzurro
2022-02-14T16:21:13+0000
Usufruisco del servizio di pulizie fornito da questa Agenzia e devo dire che sono molto professionali, precisi ed... attenti alle esigenze dei clienti. Il lavoro viene svolto velocemente, è ben coordinato. La persona di riferimento è sempre in contatto con il cliente.As one of Ndihma+ clients I can say that their cleaning service is very professional, fast and well-coordinated. The staff are polite, always in contact with the client and ready to help. Definitely would recommend them to others.read more
Dori Guxo
Dori Guxo
2021-07-02T12:12:11+0000
Ndihma plus - sherbimi me i mire ❤️
Enida Veshi
Enida Veshi
2020-06-23T07:28:05+0000
The best company, bravo 👏👏👏
Alexander ZS
Alexander ZS
2020-05-21T07:59:22+0000
I had an exceptionally wonderful experience with this company, particularly the boss, Katie, whom I was in... communication with. She speaks English fluently, responds quickly, and most importantly is efficient and responsible with incredible customer service skills. The cleaning itself is top notch and Katie will make sure it is done to your standards. I highly recommend all Albanians and internationals to contact this company for your cleaning needs. I look forward to using their services again in the future.read more
Albana Ndermjetsuese Per Kujdestare
Albana Ndermjetsuese Per Kujdestare
2020-02-18T13:11:21+0000
I meriton te ***** yjet zgjidhje e mire e shpejte e sakte jua sygjeroj dhe ju familje te interesuar ne cdo fushe qe... Agjencia Operonread more
Erblina Shahini
Erblina Shahini
2019-06-22T10:59:09+0000
Jam shume e kenaqur nga sherbimi profesional qe kam marre nga Ndihma. Sherbim i perkushtuar, me korrektesi dhe me staf... serioz. Shume faleminderit Valbona dhe Keti.read more
Mirela Spahiu
Mirela Spahiu
2019-01-31T12:39:31+0000
Ju falenderoj pa mase.Shpejtesi dhe impenjim ne maksimum perkundrejt kerkesave.Fale jush familja ime gjeti nje ndihme... ne kohe rekord.Ju uroj pune te mbare vajzaread more
Albana Cela Corja
Albana Cela Corja
2019-01-05T11:07:10+0000
Sherbim cilesor, i keshillueshem per kedo qe ka nevoje per ndihme ne punet e shtepise .
Julia Done
Julia Done
2018-12-03T09:39:19+0000
Shume e kenaqur me stafin tuaj, kam gjetur seriozitet , pergjegjshmeri dhe jeni nje zgjidhje shume e mire per cdo... person qe kerkon ndihme�read more
Klea Biba
Klea Biba
2018-11-19T19:19:05+0000
shume e kenaqur nga puna ,komunikimi dhe pergjegjshmeria.👏👏
Kozi Aliaj
Kozi Aliaj
2018-07-24T12:42:41+0000
Te shkelqyer, te pergjegjshem dhe shume profesional.
Olta Oli OS
Olta Oli OS
2018-06-13T11:20:32+0000
Sherbim shum i mir gjithashtu dhe nje staf shum i perkushtuar..
Valbona Gjonaj
Valbona Gjonaj
2018-06-13T11:13:14+0000
Sherbim i shkelqyer, staf i perkushtuar! Eshte agjensia e duhur per sherbime pastrimi dhe kujdesi ndaj femijeve dhe... moshes se trete...:)read more
Meri Gurabardhi
Meri Gurabardhi
2018-06-11T12:59:57+0000
Sherbim i shkelqyer me nje staf te pergjegjshem dhe profesional. Jam asistuar disa here nga kjo agjensi dhe gjithmone... sherbimi ka qene maksimal. Komplimenta te vecante per Ketin. Flm Ndihma Plus!read more
Franklin Luarasi
Franklin Luarasi
2018-06-02T12:46:47+0000
Drita Malo
Drita Malo
2018-02-04T21:52:43+0000
Enida Ismaili
Enida Ismaili
2018-02-03T09:14:31+0000
Meri Bala
Meri Bala
2018-02-03T08:59:17+0000
Nilda Nika
Nilda Nika
2017-10-26T06:12:56+0000
Sherbim i mire, staf korrekt dhe cmim i arsyeshem.
Klaudia Biba
Klaudia Biba
2017-10-25T10:13:31+0000
Shume e kenaqur per pastrimin e zyres nga stafi juaj
Oltion Mihali
Oltion Mihali
2017-10-25T10:12:05+0000
Stevi Stevja
Stevi Stevja
2017-10-25T09:55:13+0000
Sherbim shume i mire dhe staf korrekt. Nje agjenci qe e rekomandoj te te gjitha miket e mia dhe jo vetem
Dritan Ziu
Dritan Ziu
2017-08-28T14:28:54+0000
Nicko Nicko
Nicko Nicko
2017-08-22T15:14:29+0000
Mark Gjoka
Mark Gjoka
2017-08-22T15:14:00+0000
Raziola Amzaj
Raziola Amzaj
2017-06-17T10:08:58+0000
Besa Serjani Islamaj
Besa Serjani Islamaj
2017-06-12T21:44:51+0000
Gena Brecani
Gena Brecani
2017-06-12T19:36:54+0000
Sherbim i shkelqyer per te gjithe ata qe kane nevoje te marrin benefite te mrekullueshme. Korrektese,siguri dhe mbi te... gjitha cilesi.. Jam shume e kenaqur nga puna juaj,faleminderit Ndihma Plus! Jua sugjeroj te gjitheve..read more
Petrika Papajorgji
Petrika Papajorgji
2017-05-27T12:59:06+0000
Sherbim shume i mire dhe i kulturuar. E sigurte qe do ti telefonoja pa hezitim.
Ariola Papajorgji
Ariola Papajorgji
2017-05-26T16:01:27+0000
Migena Xhafaj Nikolli
Migena Xhafaj Nikolli
2017-04-20T12:00:35+0000
Sherbim i shkelqyer dhe staf shume i mire.Une jam shume e sigurt qe shtepine time ia kam lene ne dore NDIHMES... PLUS.Gjithcka eshte korrekte dhe e paster.read more
Trej Trey
Trej Trey
2017-04-20T11:39:21+0000
Johan Marina
Johan Marina
2017-04-20T11:38:35+0000
Ariola Muco
Ariola Muco
2017-01-31T16:48:37+0000
Anxhi Muco
Anxhi Muco
2017-01-31T13:57:34+0000
Ju falenderoj per korrektesine dhe perkujdesjen, mbetem klientja juaj e kenaqur ��
Lamepetro Anisa
Lamepetro Anisa
2017-01-25T15:42:41+0000
Lori Haxhiu
Lori Haxhiu
2016-11-22T17:45:25+0000
Saimir Koci
Saimir Koci
2016-09-13T10:30:21+0000
Erjona Bushati
Erjona Bushati
2016-09-13T09:49:35+0000
Stela Ndoka
Stela Ndoka
2016-07-07T13:19:37+0000
Kledis Qevani
Kledis Qevani
2016-07-06T19:46:20+0000
Bowling Vlore
Bowling Vlore
2016-06-30T20:35:47+0000
Devi Vlore
Devi Vlore
2016-06-30T20:27:55+0000
Nina Kerxhalli
Nina Kerxhalli
2016-06-30T20:25:58+0000
Austela Fejzaj
Austela Fejzaj
2016-06-29T20:52:16+0000
Erida Lice
Erida Lice
2016-02-24T10:13:11+0000
Lorena Telhaj
Lorena Telhaj
2016-02-20T07:31:09+0000
Sara Lame
Sara Lame
2016-01-31T18:59:49+0000
Tedi Murati
Tedi Murati
2016-01-31T18:58:00+0000
Renols Amelia Toci
Renols Amelia Toci
2016-01-26T21:55:43+0000
Keti Lame
Keti Lame
2015-11-11T19:33:20+0000
Joni Vlore
Joni Vlore
2015-11-11T02:04:35+0000
Next Reviews
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this