Si të jesh një mami trendy?

Si të jesh një mami trendy?

Të jesh një prind i kohës, modern ose thënë ndryshe trendy, është diçka më shumë se të qënit i/e pasur apo koha që sakrifikon për të arritur këtë standard. Të qënit prind trendy është realisht çështje zemre.

Mblidhni mendjen

Kohët kanë ndryshuar kryekëput! Dhe prindërimi është një nga rolet që ka pësuar dhe vazhdon ende të jetë në proces ndryshimi konstant. Për të qënë një nënë cool ose trendy, motivimi duhet të lidhet ngushtësisht me mirëqënien e fëmijë tuaj. Por nëse zgjidhni të ndiqni këtë trend prindërimi thjesht për të rritur egon tuaj ose për të ngushëlluar disi veten për ikjen e viteve, nuk do të arrini kurrë të performoni siç duhet. Ose do të jeni të besdisshëm ( duke u përpjekur shumë ) ose do të jeni të butë dhe neglizhent ( duke ju plotësuar fëmijëve tuaj adoleshent çdo tekë ).

Një nënë trendy  ka një armë të fortë. Vetëbesimin!

Të jesh një nënë trendy do të thotë të mbrosh fëmijën tënd ndërsa rritet dhe të përpiqesh ta njohësh, orientosh dhe pranosh individualitetin e tij/saj gjatë fazës së adoleshencës dhe më pas rinis së hershme. Ka të bëjë gjithashtu edhe me pranimin e idesë se fëmija juaj është një individ tërësisht i ndryshëm nga ju dhe në këtë pikë, ju kuptoni natyrshëm se si të ndërtoni një marrdhënie me të. Të jesh një mama trendy do të thotë që nuk para ja lejon vetes të të zërë frika apo stresi edhe në momentet më të paparashikueshme.

Të jesh një nënë trendy,  ka të bëjë me rritjen dhe edukimin e shëndetshëm të  fëmijës tend,  jo me reputacionin tend si individ më vete. Në fakt, të jesh nënë trendy mund të të sjellë shumë paragjykime dhe thashetheme nga prindërit e tjerë, por ti e di që qëllimi yt kryesor është të rritësh një fëmijë që të jetojë jetën e tij sipas standardeteve të veta, jo për botën.

Zgjidhni betejat tuaja

Për të qenë një prind i mirë dhe trendy, duhet të përpiqeni në vazhdimësi të krijoni kufijë dhe standarde, të cilët fëmija juaj duht të mësoj t’i pranojë dhe respektojë. Dhe këta kufijë duhet të kenë të bëjnë me gjëra të mëdha, jo me vogëlsira.

Për shembull, ju mund ta lejoni vajzën tuaj 15 vjeçare të lyej flokët me ngjyra të çmendura, por nuk do t’i thoni po për një tatuazh. Sepse ngjyrosja e flokëve nuk është e përhershme. Ajo është një fëmijë dhe nuk ka asnjë rrezik të sëmuret apo të bëhesh pishman për një ngjyrë flokësh që del shpejtë. Një tatuazh është përgjithmonë dhe ajo është një fëmijë që nuk është ende e bindur se çfarë do nga jeta, për të bërë një zgjedhje të tillë. Një fëmijë supozohet të bëjë gjëra pa kuptim dhe njëherësh të rritet me mençuri. Pra kjo është koha perfekte për të eksperimentuar me lyerjet e  çmendura të flokëve dhe veshjet, pa kapërcyer kufijtë.

Ndaloni prindërimin e mbushur me frikëra

Po, bota dhe e tashmja janë të frikshme. Dhe PO, fëmijët tuaj, veçanërisht në adoleshencë, do të tundohen dhe do të gabojnë sado prezent të qëndroni në jetën e tyre gjatë rritjes. Një mjet tjetër që do t’ju shërbejë të bëheni një mami trendy është besimi.  Ndaloni panikun për çdo aksident imagjar të mundshëm, ndikim të keq nga shoqëria  ose vendime të këqia që fëmija juaj do duhet të marr hera – herës gjatë fazës së rritjes. Askush nuk bënë kurrë  zgjedhje të mira bazuar në frikë ose panik. Po, në jetë mund të ndodh shumëçka e bukur ose e shëmtuar dhe fëmija juaj mund të gjendet realisht në një rrezik madhor në një të ardhme që ju si prind nuk e parashikoni dhe ka të ngjarë të mos e ndaloni dot, por kjo nuk ju jep aspak të drejtën t’i ndaloni të jetojnë moshën e tyre.

Ju nuk jeni Zoti prandaj mos u sforconi të luani rolin e tij! Edhe nëse jeni ateist, duhet të mësoni të jetoni në të tashmen më shumë, duke i kushtur rëndësi rritjes së shëndetshme të fëmijëve tuaj, duke i shijuar fazat e tyre të rritjes me të gjitha shpërthimet dhe të papriturat dhe njëherësh nëpërmjet komunikimit, nuk duhet të rreshtni së përsërituri rreziqet dhe pasojat, duke sajuar histori ose duke rrëfyer diçka nga jeta juaj në të njëjtën moshë. Bëjeni me dije fëmijën tuaj se ndryshe nga modeli prindërimit me të cilin jeni rritur ju, në këtë rast, kur ti je mami, fëmija juaj duhet të ndjehet i / e lirshme të komunikojë me ju edhe nëse keni këndvështrime të kundërta. Ftoje ta diskutoni ose negocioni çështjen dhe të mos hiqni dorë derisa problemit t’i jepni zgjidhje së bashku.

Thuaj PO sa më shumë të jetë e mundur

99% e prindërve dëshirojnë vërtet të bëjnë një punë të mire me prindërimin. Por ata kanë kaq shumë frikë se mos ngatërrohen, saqë shpesh jetojnë dhe kujdesinë fëmijët e tyre të mbushur me shumë frikë. Ndërkohë që mamit trendy kanë tjetër nivel standardesh. Me rritjen e fëmijëve mamit trendy kuptojnë saktësisht se kur është koha të zbusin disi qëndrimin ose zgjerojnë kufijtë e veprimit. Nëse jeni duke i mëshuar mësimit të normave dhe aftësive të vendimmarrjes, duhet të jeni në gjendje që në një pikë të caktuar gjatë rritjes së tyre, t’ju besoni realisht kur nisin të bëjnë zgjedhjet dhe zgjidhjet e tyre. Lërini fëmijët të marrin disa vendime, qoftë edhe të këqia. Ata duhet të mësojnë edhe me praktik çdo të thotë e gabuar! Si përshembull lyerja e shpeshtë e flokëve, ndryshimi i ngjyrave etj do t’ju krijonë probleme me rënien e flokëve dhe pasi ta keni lënë fëmijën tuaj adoleshent të veprojë duke bërë këtë zgjedhje të gabuar, gjithsesi ju do t’i gjendeni pranë për t’i ndihmuar të gjejnë zgjidhje dhe të nxjerrin mësime nga këto përvoja. Prandaj nëse dëshironi të jeni një mama trendy, thuaj PO edhe një ideje të ‘çmendur’ të fëmijës për të cilën jeni e bindur që do të pendohet por ju do të jeni aty për ta ngushëlluar.

Ndryshoni përgjigjet nga ‘JO në “PSE JO?” dhe do të jesh më afër statusit të mamit trendy

Kjo do të thotë  që të jeni në dispozicion për të folur për çdo gjë.

Të jesh nënë trendy do të thotë të krijosh një marrëdhënie të ngushtë me fëmijën tuaj ku mund të flisni për pothuajse gjithçka ndërsa fshihni habinë për çfarëdo teme të çuditshme që fëmija juaj parashtron gjatë bisedës. Ju përmbaheni në gjykim dhe e dëgjoni atë plotësisht përpara se të jepni mendimin tuaj si prind.

Një mënyrë për ta praktikuar? Zgjidhni një temë disi të vështirë për tu diskutuar me fëmijën tuaj adoleshentë. Si përshembull tema rreth seksit, mastrubimit apo dashurisë. Gjëra për të cilat është gjithmonë e sikletshme të flasësh. A ndihet rehat fëmija juaj duke folur për ato gjëra me ju? Kur themi duke folur, duam të themi që ai / ajo angazhohet në bisedë jo thjeshtë duke përsëritur fjalët e tua! Dhe kur ai / ajo jep mendimin e tij / saj rreth temës , a e dëgjoni apo e ndërprisni shpejt bisedën me një përgjigje të shkurtër?

Këto janë faza të vështira, por që të jeni një nënë moderne duhet të dini t’i trajtoni të tilla biseda me fëmijët tuaj, pa shprehur irritim apo siklet. Në fund të fundit, ju po përpiqeni t’i mësoni fëmijës tuaj më shumë rreth jetës dhe pse jo, në disa raste e lejoni atë t’ju mësoj më diçka të re rreth brezit në të cilin bën pjesë. Në disa raste fëmija juaj do të ketë të drejtë dhe mos nguroni ta pranoni këtë! Prandaj mos ju shmangni edhe bisedave të thella, të cilat ju tregojnë shumë rreth karakterit dhe temperamentit të fëmijës tuaj.

 

NA NDIQNI NE FACEBOOK

Klientë të kënaqur

Xhulieta Kertusha
Xhulieta Kertusha
2022-04-12T09:18:59+0000
Sherbim i shkelqyer dhe shume profesional. Faleminderit “Ndihma Plus”!
Viktor Azzurro
Viktor Azzurro
2022-02-14T16:21:13+0000
Usufruisco del servizio di pulizie fornito da questa Agenzia e devo dire che sono molto professionali, precisi ed... attenti alle esigenze dei clienti. Il lavoro viene svolto velocemente, è ben coordinato. La persona di riferimento è sempre in contatto con il cliente.As one of Ndihma+ clients I can say that their cleaning service is very professional, fast and well-coordinated. The staff are polite, always in contact with the client and ready to help. Definitely would recommend them to others.read more
Dori Guxo
Dori Guxo
2021-07-02T12:12:11+0000
Ndihma plus - sherbimi me i mire ❤️
Enida Veshi
Enida Veshi
2020-06-23T07:28:05+0000
The best company, bravo 👏👏👏
Alexander ZS
Alexander ZS
2020-05-21T07:59:22+0000
I had an exceptionally wonderful experience with this company, particularly the boss, Katie, whom I was in... communication with. She speaks English fluently, responds quickly, and most importantly is efficient and responsible with incredible customer service skills. The cleaning itself is top notch and Katie will make sure it is done to your standards. I highly recommend all Albanians and internationals to contact this company for your cleaning needs. I look forward to using their services again in the future.read more
Albana Ndermjetsuese Per Kujdestare
Albana Ndermjetsuese Per Kujdestare
2020-02-18T13:11:21+0000
I meriton te ***** yjet zgjidhje e mire e shpejte e sakte jua sygjeroj dhe ju familje te interesuar ne cdo fushe qe... Agjencia Operonread more
Erblina Shahini
Erblina Shahini
2019-06-22T10:59:09+0000
Jam shume e kenaqur nga sherbimi profesional qe kam marre nga Ndihma. Sherbim i perkushtuar, me korrektesi dhe me staf... serioz. Shume faleminderit Valbona dhe Keti.read more
Mirela Spahiu
Mirela Spahiu
2019-01-31T12:39:31+0000
Ju falenderoj pa mase.Shpejtesi dhe impenjim ne maksimum perkundrejt kerkesave.Fale jush familja ime gjeti nje ndihme... ne kohe rekord.Ju uroj pune te mbare vajzaread more
Julia Done
Julia Done
2018-12-03T09:39:19+0000
Shume e kenaqur me stafin tuaj, kam gjetur seriozitet , pergjegjshmeri dhe jeni nje zgjidhje shume e mire per cdo... person qe kerkon ndihme�read more
Kozi Aliaj
Kozi Aliaj
2018-07-24T12:42:41+0000
Te shkelqyer, te pergjegjshem dhe shume profesional.
Olta Oli OS
Olta Oli OS
2018-06-13T11:20:32+0000
Sherbim shum i mir gjithashtu dhe nje staf shum i perkushtuar..
Valbona Gjonaj
Valbona Gjonaj
2018-06-13T11:13:14+0000
Sherbim i shkelqyer, staf i perkushtuar! Eshte agjensia e duhur per sherbime pastrimi dhe kujdesi ndaj femijeve dhe... moshes se trete...:)read more
Meri Gurabardhi
Meri Gurabardhi
2018-06-11T12:59:57+0000
Sherbim i shkelqyer me nje staf te pergjegjshem dhe profesional. Jam asistuar disa here nga kjo agjensi dhe gjithmone... sherbimi ka qene maksimal. Komplimenta te vecante per Ketin. Flm Ndihma Plus!read more
Franklin Luarasi
Franklin Luarasi
2018-06-02T12:46:47+0000
Drita Malo
Drita Malo
2018-02-04T21:52:43+0000
Enida Ismaili
Enida Ismaili
2018-02-03T09:14:31+0000
Meri Bala
Meri Bala
2018-02-03T08:59:17+0000
Nilda Nika
Nilda Nika
2017-10-26T06:12:56+0000
Sherbim i mire, staf korrekt dhe cmim i arsyeshem.
Klaudia Biba
Klaudia Biba
2017-10-25T10:13:31+0000
Shume e kenaqur per pastrimin e zyres nga stafi juaj
Oltion Mihali
Oltion Mihali
2017-10-25T10:12:05+0000
Stevi Stevja
Stevi Stevja
2017-10-25T09:55:13+0000
Sherbim shume i mire dhe staf korrekt. Nje agjenci qe e rekomandoj te te gjitha miket e mia dhe jo vetem
Dritan Ziu
Dritan Ziu
2017-08-28T14:28:54+0000
Nicko Nicko
Nicko Nicko
2017-08-22T15:14:29+0000
Mark Gjoka
Mark Gjoka
2017-08-22T15:14:00+0000
Raziola Amzaj
Raziola Amzaj
2017-06-17T10:08:58+0000
Besa Serjani Islamaj
Besa Serjani Islamaj
2017-06-12T21:44:51+0000
Gena Brecani
Gena Brecani
2017-06-12T19:36:54+0000
Sherbim i shkelqyer per te gjithe ata qe kane nevoje te marrin benefite te mrekullueshme. Korrektese,siguri dhe mbi te... gjitha cilesi.. Jam shume e kenaqur nga puna juaj,faleminderit Ndihma Plus! Jua sugjeroj te gjitheve..read more
Ariola Papajorgji
Ariola Papajorgji
2017-05-26T16:01:27+0000
Migena Xhafaj Nikolli
Migena Xhafaj Nikolli
2017-04-20T12:00:35+0000
Sherbim i shkelqyer dhe staf shume i mire.Une jam shume e sigurt qe shtepine time ia kam lene ne dore NDIHMES... PLUS.Gjithcka eshte korrekte dhe e paster.read more
Trej Trey
Trej Trey
2017-04-20T11:39:21+0000
Johan Marina
Johan Marina
2017-04-20T11:38:35+0000
Ariola Muco
Ariola Muco
2017-01-31T16:48:37+0000
Anxhi Muco
Anxhi Muco
2017-01-31T13:57:34+0000
Ju falenderoj per korrektesine dhe perkujdesjen, mbetem klientja juaj e kenaqur ��
Lamepetro Anisa
Lamepetro Anisa
2017-01-25T15:42:41+0000
Lori Haxhiu
Lori Haxhiu
2016-11-22T17:45:25+0000
Saimir Koci
Saimir Koci
2016-09-13T10:30:21+0000
Erjona Bushati
Erjona Bushati
2016-09-13T09:49:35+0000
Stela Ndoka
Stela Ndoka
2016-07-07T13:19:37+0000
Kledis Qevani
Kledis Qevani
2016-07-06T19:46:20+0000
Bowling Vlore
Bowling Vlore
2016-06-30T20:35:47+0000
Devi Vlore
Devi Vlore
2016-06-30T20:27:55+0000
Nina Kerxhalli
Nina Kerxhalli
2016-06-30T20:25:58+0000
Austela Fejzaj
Austela Fejzaj
2016-06-29T20:52:16+0000
Dishnica Eda
Dishnica Eda
2016-06-29T12:08:32+0000
Erida Lice
Erida Lice
2016-02-24T10:13:11+0000
Lorena Telhaj
Lorena Telhaj
2016-02-20T07:31:09+0000
Tedi Murati
Tedi Murati
2016-01-31T18:58:00+0000
Renols Amelia Toci
Renols Amelia Toci
2016-01-26T21:55:43+0000
Keti Lame
Keti Lame
2015-11-11T19:33:20+0000
Joni Vlore
Joni Vlore
2015-11-11T02:04:35+0000
Next Reviews
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this