6 parimet e prindërimit të mirë

1. Ajo që bëni ju ka rëndësi. Ky është një nga parimet më të rëndësishme. Ajo që bëni ju bën një ndryshim. Fëmijët tuaj po ju shikojnë. Mos reagoni vetëm me nxitjen e momentit. Pyesni veten: “Çfarë dua të arrij dhe a ka gjasa që kjo të sjellë atë rezultat?” 2. Nuk mund të jesh […]

10 mënyra për të motivuar fëmijën tuaj

Si prind, ju jeni tifozi dhe nxitësi më i madh i fëmijës suaj. Ata shikojnë drejt jush dhe kërkojnë drejtim nga ju. Është detyra juaj të motivoni fëmijën tuaj në jetë dhe ta ndihmoni atë kur ka nevojë. Qoftë shkolla, sporti apo hobi, motivojini ata të jenë më të mirët që mund të jenë. Këtu […]

Fëmijë të lumtur? 10 arsye përse duhet ta bëni rritjen e tyre sa më aktive

Nga një sondazh dhe praktikë e sugjeruar në çerdhet, kopështet dhe shkollat Kanadeze, pranohet dhe praktikohet që fëmijët e grupmoshës 5 – 17 vjeç duhet të realizojnë minimalisht 60 minuta aktivitet fizik me intensistet të moderuar ose të fuqishëm ( sipas grupmoshës ) në bazë ditore. E megjithatë veteëm 5 % e fëmijëve të kësaj […]

Të jesh teze, është një nga emocionet më të bukura në botë

Të gjitha tezet kanë një vend special në zemër për nipër / mbesat e tyre, që e ruajnë me besnikëri dhe fanatizëm. Është një kategori e veçantë lidhëse dhe disi e vështirë për tu përshkruar me fjalë. Kur fëmijët bëhen të vetëdijshëm për faktin që kanë një ose më shumë teze dhe atë çka ajo […]

Si të rrisim fëmijët të lumtur? Shkenca sugjeron 10 hapa kryesore.

publikim njoftimi

Në cilëdo kohë ose moment të pyesni një prind çfarëdo se çfarë dëshiron më shumë në jetë, përgjigja e tij / saj , do të jetë gjithmonë e njëjtë! Të rrisin fëmijë të lumtur!  Mirëqënia e fëmijëve është më e rëndëisshmja për tu arritur se çdo gjë tjetër, kur fjala vjen tek prindërimi. Më shumë […]

4 llojet e prindërimit dhe efektet e tyre tek fëmijët. Cili është stili juaj?

Stili juaj i prindërimit mund të ndikojë në gjithçka, nga pesha e  fëmijë s tuaj e deri tek perceptimi pë r veten e tij / saj.  Ë shtë e rëndësishme të siguroheni se stili juaj i prindërimit po mbësht rritjen dhe zhvillimin e shëndetshëm të  fë mijë s  sepse mënyra se si bashkëveproni me fëmijën […]

Si të jesh një mami trendy?

Të jesh një prind i kohës, modern ose thënë ndryshe trendy, është diçka më shumë se të qënit i/e pasur apo koha që sakrifikon për të arritur këtë standard. Të qënit prind trendy është realisht çështje zemre. Mblidhni mendjen Kohët kanë ndryshuar kryekëput! Dhe prindërimi është një nga rolet që ka pësuar dhe vazhdon ende […]

7 mënyra se si të shpenzoni kohë cilësore më fëmijën tuaj

“Kur u rrit i vogli im kaq shpejtë? Ku isha unë?” Këto janë disa nga pyetjet që mundojnë një pjesë të mirë të prinërve, veçanërisht të atyre që janë gjithashtu të përfshirë në marrdhënie pune. Një mënyrë jetese modern me ritme të shpejta shpesh rezulton të kufizojë kohën dhe veçanërisht kohën cilësore që duhet të […]

Udhëzime prindërimi për prindërit e rinj!

Kur bëheni prindër për herë të parë, këshillat ju vijnë lumë nga të gjitha anët! Për të lehtësuar disi përshtatjen e prindërve të rinjë  dhe fëmijës me jetën e re, Ndihma + ju propozon një udhëzues me disa këshilla të thjeshta, për t’ju lehtësuar përgjegjësinë dhe për t’ju dhënë besimin që ju nevojitet për të […]

Kujdesi për fëmijët: Si të bëni zgjedhjen më të mirë për familjen tuaj

Pavarësisht nëse punoni me kohë të plotë, disa orë në javë apo keni angazhime të tjera jashtë shtëpisë, zgjedhja e një mënyre për t’u kujdesur për fëmijët tuaj është shumë e rëndësishme. Ju duhet t’i siguroni fëmijës suaj një ambjent të sigurt, të ngrohtë dhe stimulues, me shumë mundësi për të mësuar dhe për t’u […]